Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمی بعدتر به جستجو در خبرگزاری ها پرداختم و متوجه شدم که شهرداری منطقه، بدون هماهنگی و یا مشورت با کارشناسان آثار هنری نسبت به پاکیزه کردن مجسمه از غبار و آلودگی، هم طراز شستشوی دیگر مبلمان های شهری با این اثر هنری ارزشمند هم چنان عمل کرده است.
این رفتار شهرداری چیز جدیدی نیست و در صورت وجود ساختار غیر کارشناسی هنری در بدنه شهرداری های مناطق، آخرین این خبط ها هم نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماجرای اخیر مرا به یاد چند خاطره از غربت و مهجوریت هنر مجسمه سازی در تهران انداخت:

* مهر ماه سال ۱۳۸۵به وجود مجموعه ای از قطعات مجسمه های آثار معماری ایران که گفته می شد به سفارش فرح دیبا در سال ۵۶ به ایتالیا در ابعاد یک چهلم واقعیت طراحی و ساخته شده و آن زمان در انبار یکی از فرهنگسراهای شرق تهران دپو شده بود، آگاه شدم. به رسم مالوف با مشورت مدیر ارشدم مهدی عسگرپور از رضا یحیایی از هنرمندان مجسمه ساز ایرانی مقیم ایتالیا برای بررسی و مونتاژ قطعات دپو شده دعوت کردیم و پس از چهارماه عملیات شناسایی، پاکیزگی و مونتاژ به فرجام رسید.هم هنگام نیز پیگیری تملک خانه سرهنگ احمدی واقع در خیابان فرشته انجام و باغ موزه هنر ایرانی با محوریت این ماکت/مجسمه های معماری برجسته ایران با چند اثر از نخستین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه سازی تهران راه اندازی و گشایش یافت.

* وقتی در اواخر اردیبهشت ماه ۱۳۸۵فراخوان نخستین سمپوزیوم بین الملل مجسمه سازی تهران را با راه اندازی وب سایت رسمی اش منتشر کردیم امید چندانی به شرکت هنرمندان طراز جهانی نداشتیم. اما اعتبار هیات گرانسنگ انتخاب:پرویز تناولی، یوآف دارش، عباس کیارستمی و دکتر مهدی حجت موجب شد تا در پایان موعد دریافت طرح و ماکت شرکت کنندگان با شرکت چشمگیر سیصد و هفتاد هنرمند از پنجاه و پنج ملیت مواجه شویم.

* به علت غلبه نگاه غیر عصری و غیر خردمندانه به استنباط از منابع فقهی، مجسمه سازی بیش از سایر هنرها در پس انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ به محاق رفته بود و حتا نخستین حامی مالی آن سمپوزیوم یعنی سازمان زیبا سازی شهر تهران به مدیر عاملی ملاصالحی، پس از یادداشت توپخانه کیهان در مذمت هیات انتخاب سمپوزیوم از همکاری در تامین مالی آن سمپوزیوم انصراف داد. همچنین در روز گشایش این سمپوزیوم بین المللی که برای نخستین بار در یکصد سال اخیر در ایران برگزار می شد برخلاف دعوت رسمی برگزار کنندگان هیچ مقام شهری از جمله رییس شورای شهر دکتر چمران و شهردار دکتر قالیباف در ان شرکت نکردند. حتی سید محمد خاتمی رییس جمهور محبوب پیشین نیز از نگرانی سرزنش سرزنش کنندگان، در افتتاحیه این رویداد هنری بین المللی شرکت نکرد. و اگر نبود حضور موثر دکتر حجت در رایرنی و اقناع شهردار وقت تهران، دکتر قالیباف هم در آیین پایانی این رویداد بزرگ بین الملل، شرکت نمی کرد.

* پس از اجرای بیست و یک روزه سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی که با مواد آزاد و چند موادی برگزار و بیست مجسمه بزرگ شهری خلق شد به دنبال جای جویی و نصب آنها شدیم. مناطق شهرداری تهران هیچ کدام از دعوت نامه های ما برای بازدید و انتخاب و پیشنهاد محل نصب استقبال نکردند. ناگزیر مجددا دست به دامان شهرداری مرکزی شدیم و با جا نمایی ان مجسمه ها توسط ترکیبی از رییس و دو تن از اعضای انجمن مجسمه سازان، دکتر حجت (عضو هیات انتخاب و داوری) و نگارنده چندین مجسمه را جا نمایی کردیم و با ابلاغ از سوی معاونت خدمات شهری و بکارگیری پیمانکار بسته بندی،حمل و نصب ، پانزده مجسمه را در فضاهای شهری تهران طی شش ماه پس از اجرای آن سمپوزیوم توانستیم نصب کنیم. بماند که در شش منطقه شهرداری برخلاف آنچه دستور مقامات ارشد شهرداری برای نصب آن مجسمه ها را در آن محل ها داشتیم شاهد دریافت گزارش از کارشکنی و ممانعت و گاه برخورد عوامل منطقه را با پیمانکار نصب بودیم.

*سال ۸۹ طی چند روز اخبار پیاپی سرقت مجسمه های تهران در صدر اخبار بود. پرسشی در این باره در ذهن من همواره نقش بسته: مگر ممکن است بی آگاهی مقامات شهری و انتظامی با این تعداد دوربین مدار بسته در کلان شهر تهران، سارقان، این مجسمه های در بتون آرمیده و سنگین وزن را در شب بربایند؟ و تاکنون نیز از پیدا شدن سارقان و برنامه ریزان خبری نباشد؟ به گمانم موضوع همچنان در غربت هنر مجسمه و مهجوریت مجسمه سازی است!

کد خبر 1648041

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سید محسن هاشمی شهرداری تهران مجسمه مجسمه فردوسی سمپوزیوم بین مجسمه سازی بین المللی مجسمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری

به گزارش جام جم آنلاین البرز،رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر کرج با حضور در دادگستری استان البرز با رئیس کل دادگستری دیدار و گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های شورای شهر در سال گذشته و این دوره شورا ارائه کردند.
حسین فاضلی هریکندی در این نشست یکی از ویژگی‌های بارز استان البرز را تعامل، همکاری و هم افزایی اجزای مختلف مدیریتی استان دانست و با اعلام اینکه از آغاز فعالیت خود در استان، افزایش تعاملات با سایر بخش‌ها را با حفظ استقلال دستگاه قضایی سرلوحه اقدامات مجموعه قضایی قرار داده است تصریح کرد: رئیس قوه قضائیه تعاملات و همکاری بین دستگاه قضایی و سایر مجموعه‌ها اعم از اجرایی و شهری به منظور شناسایی و حل مشکلات را به عنوان یکی از ویژگی‌های مهم استان البرز یاد می‌کند.
وی اجرای طرح پارکرود در اراضی آزادسازی شده رودخانه کرج، تعطیلی زندان رجایی شهر و پیگیری رفع مشکل سند اراضی اسلام آباد را از مصادیق همکاری دستگاه قضایی با مدیریت شهری بیان کرد و افزود: مطمئنا اگر همکاری سازنده بین همه دستگاه‌ها نباشد انجام بسیاری از ماموریت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.

نقش مدیریت شهری در کاهش پرونده‌های حقوقی
رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه افزایش ورودی پرونده‌ها یکی از معضلات دستگاه قضایی است، تصریح کرد: برخی از این پرونده‌ها با همکاری و انجام وظایف مدیریت شهری و با اقدامات پیشگیرانه قابلیت کاهش دارد به عنوان نمونه بخشی از پرونده‌های حقوقی استان، اختلافات مرتبط با مشارکت در ساخت یا پیش فروش است که شهرداری می‌تواند با انجام وظایف قانونی خود در این زمینه کمک کند تا شاهد کاهش ورودی باشیم.

پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
وی در ادامه با اشاره به موضوع تعطیلی زندان رجایی شهر و بحث انتقال مدیریت زندان قزلحصار به عنوان مصوبات سفر ۱۷ فروردین سال گذشته رئیس قوه قضائیه به استان البرز متذکر شد: یکی از این مصوبات که مربوط به تعطیلی زندان رجایی شهر بود انجام شد، اما در مورد زندان قزلحصار، نظر مجموعه قضایی استان با توجه به محدودیت‌های فضای فیزیکی ندامتگاه‌های البرز، انتقال مدیریت آن از تهران به استان البرز است.
وی در پایان بر لزوم توجه به سلامت مجموعه شهرداری و کارکنان آن و گسترش نظارت درون سازمانی در شهرداری‌ها و مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: با توجه به تنوع اختیارات و حوزه‌های فعالیت مدیریت شهری، اقتضا دارد نظارت درون سازمانی در تقدم باشد و در صورت مشاهده تخلف و بزه، دستگاه قضایی نیز بدون اغماض ورود و برخورد قاطع خواهد کرد.
در ابتدای این نشست «مسعود محمدی» رئیس شورای شهر کرج گزارشی از اقدامات مدیریت شهری، تصویب بودجه و اجرای پروژه‌های عمرانی ۱۴۰۳ ارائه کرد و در خصوص اجرای خطوط تندرو اتوبوس و احداث و تکمیل مصلی کرج ابراز امیدواری کرد در سال جاری به نتیجه برسند.

دیگر خبرها

  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان