Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - مریم قاسمی:  بروز استعداد هنری در روح و جان حسین فخیمی، از همان دوران نوجوانی منجر به شاگردی پیش استاد «حسین شیخ» کوچک‌ترین شاگرد کمال الملک شد. او هم درس می‌خواند، هم کار می‌کرد و هم از محضر استاد بهره کافی می‌برد. پادویی در کارگاه‌های خیاطی، ‌نجاری، آهنگری، کفاشی، اتاق‌سازی ماشین و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از او نوجوانی مجرب و توانا ساخت.

فخیمی در دوران دبیرستان استادی داشت به نام میراسماعیلی که فارغ‌التحصیل رشته معماری از فرانسه بود. این استاد در دبیرستان جامی تهران، معلم کاردستی حسین بود. وقتی میراسماعیلی در کلاس درس دید که شاگردش در نقاشی و طراحی استعداد خدادادی دارد، حمایتش کرد و در همان مدرسه قسمتی از کارگاه را به انجام کارهای هنری او اختصاص داد.  این اتفاق می‌شود همان برداشتن قدم اول بر پله رشد و ترقی حسین فخیمی در وادی هنر.

پدرش بازرگان بود و به واسطه خریدوفروش چوب تبریزی، با چهره‌های مختلف و بازاریان ارتباط داشت. حسین به واسطه دوستی پدرش با این اشخاص به طور اتفاقی با سرپرست کارگاه موزه مردم‌شناسی آشنا می‌شود و از ٢٦ شهریور سال ١٣٤١ به مدت ١١ سال در کارگاه این موزه کار می‌کند. هنوز به ١٨‌سالگی نرسیده، به دلیل توانمندی و مهارتش، ناظر کارگاه موزه مردم‌شناسی می‌شود و زندگی هنری‌اش شکل و شمایل تازه‌ای می‌گیرد.

چند سال بعد و پس از انقلاب اسلامی، در اوایل سال ۱۳۷۱ مسابقه ساخت مجسمه تختی در ایران برگزار می‌شود و افراد مختلفی در این رقابت شرکت می‌کنند و سرانجام «علی مددی» مقام اول، «حسین فخیمی» مقام دوم و «هوشمند وزیری» مقام سوم را به دست می‌آورند. البته مجسمه‌سازان دیگری مثل «ایرج محمدی» و «حمید شانس» نیز در این رقابت شرکت کرده بودند.

در نهایت و پس از اعلام نتایج مسابقه، مجسمه تختی، ساخته علی مددی، در میدان اصلی خیابان تختی نصب می‌شود، اما اثر حسین فخیمی از همان سال تاکنون در اختیار خودش باقی مانده و به‌هیچ‌عنوان آن را به کسی و جایی نداده و تمایلی هم به بحث در این زمینه ندارد. مجسمه تختی، اثر ایرج محمدی، نیز سال‌هاست در یکی از بوستان‌های خانی‌آباد، در نزدیکی محل سکونت خانواده تختی، خودنمایی می‌کند.

حالا و پس از گذر از این سالیان به سراغ حسین فخیمی رفته و با او همکلام شده‌ایم. کسی که عقیده دارد برای ساختن یک مجسمه، ابتدا باید درباره آن به درستی اندیشید، بعد طرح را روی کاغذ آورد و اصلاحات و پاکسازی روی آن انجام داد تا در نهایت به مدلی برای ساخت مجسمه تبدیل شود؛ درست مثل همان مجسمه آقاتختی.

مجسمه تختی‌ای که استاد فخیمی با نماد پرچمدار کاروان المپیک ساخته یک اثر هنری قابل تحسین است و بماند که استاد چرا آن را هنوز پیش خودش نگه داشته، اما این اثر هنری ویژگی‌های خاص خودش را دارد. مثلا این مجسمه را از هر طرفی بچرخانیم، پرچم ایران به شکل خارق‌العاده‌ای با آن عجین شده و حس غرور ملی را به هر بیننده‌ای منتقل می‌کند.

حسین فخیمی مجسمه تختی گوشه کارگاهش را نشانم می‌دهد و درباره نحوه ساخت این اثر می‌گوید : «من ابتدا از تختی به صورت ماکت آناتومی را ساختم. این پوشش فایبرگلاس که می‌بینید به سادگی درست نشده! اول قالبش گرفتم و مدلش را با گل ساختم و بعد به قالب فایبرگلاس تبدیل شد. برای این کار به جای موم از گل استفاده کردم، چون گل خیلی حرف برای گفتن دارد. شاگردانم می‌دانند که در تمام کارگاه‌های آموزشی‌ام تنها از گل استفاده کرده‌ام. معتقدم حس را باید با دستان به گل انتقال بدهیم و نکته دوم این است که بایستی بتوانید با گل درست کار کنید تا خشک نشود. این درست دیدن، درست اندیشیدن و درست کار کردن به مجسمه جان و روح می‌بخشد.»

اطلاعات فوری 
پروفسور «حسین فخیمی»

متولد ١٣٢٤
- دانش‌آموخته رشته طراحی از دانشکده هنرهای زیبای اسپانیا با گرایش مجسمه‌سازی
-گواهی مجسمه‌سازی از استاد «دن خوان آوالوس» مجسمه‌ساز مشهور اسپانیا
-گواهی طراحی از استاد «حسین شیخ» از هنرستان کمال‌الملک
-گواهی درجه عالی ساخت مدال و نشان از دانشکده هنرهای زیبای مادرید
-گواهی درجه گاور از دانشکده هنرهای زیبای مادرید
-گواهی درجه ریخته‌گری برنز از کارگاه آرپولسای مادرید
-گذراندن دوره‌های فنی و هنرهای دستی، طلاکاری روی چوب، الکتروفرمینگ

کد خبر 677230 برچسب‌ها محله همشهری آنلاین مجله زندگینامه مجسمه‌سازان همشهری محله خانه ‌هنرمندان مجسمه هنر تهران تختی شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری آنلاین همشهری محله خانه هنرمندان مجسمه هنر تهران تختی شهر مجسمه تختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران قهرمان رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی شد

به گزارش خبرنگار مهر، چهل و چهارمین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ماه با حضور کشتی گیرانی از کشورمان و تیم‌های ارمنستان، سوریه و عراق در سالن شهرک نفت اهواز برگزار شد.

تیم ایران با کسب ۲۵۰ و بیشترین امتیاز قهرمان این دوره از مسابقات کشتی فرنگی جام تختی شد؛ تیم‌های ارمنستان ۱۱۵ امتیاز و سوریه ۱۰ امتیاز و عراق ۴ امتیاز در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

۵۵ کیلوگرم: ۱- محمد حسینوند پناهی ۲- حسین بیژنی ۳- رامین احمدی و کیانوش شمشیری ۵- مهدی احدی زناب و پیام احمدی ۷- سعید اسماعیلی ۸- نورایر هاخویان (ارمنستان) ۹- محمدپویا اسدی (کرمان) ۱۰- مهدی کمالی

۶۰ کیلوگرم: ۱- پویا ناصرپور ۲- سجاد عباس پور ۳- علی احمدی وفا و علی نوربخش ۵- محمد اسدین (سوریه) و کامران عبدولی ۷- محمدجواد ابوطالبی ۸- حسین جاویدی ۹- سورن آقاجانیان (ارمنستان) ۱۰- رابرت کاراپتیان (ارمنستان)

۶۳ کیلوگرم: ۱- محمدمهدی کشتکار ۲- کاران اصلانیان (ارمنستان) ۳- داویت جوتیان (ارمنستان) و عارف محمدی ۵- رضا بهمنی و علیرضا اسفندیاری ۷- علیرضا اسدی ۸- محمد کمالی ۹- احمدرضا ناصرپور ۱۰- علی حاجیوند

۶۷ کیلوگرم: ۱- حجت رضایی ۲- امیرمحمد یارمحمدزئی ۳- هایک ملیکیان (ارمنستان) و امید حامدی ۵- آرمین محب ثابت و غلامرضا عبدولی ۷- علی شیرزاد ۸- محمد اسکندری ۹- حسین اسفندیاری ۱۰- روبن میرانیان (ارمنستان)

۷۲ کیلوگرم: ۱- دانیال سهرابی ۲- علی دارابی ۳- شانت خاچاطریان (ارمنستان) و رضا ساکی ۵- علی اصغر سام دلیری و امیررضا عیسوند ۷- محمدامیر شوکتی ۸- مرتضی پورعیسی ۹- سعید ارجمند ۱۰- محمدرضا رضاپور

۷۷ کیلوگرم: ۱- غلامرضا فرخی ۲- علیرضا عبدولی ۳- سید محمد عربی و عارف حبیب الهی ۵- محمدرضا حجامی و احمد نجفی ۷- امیرمحمد صمدی ۸- محمدحسن حسینی ۹- حیدر یوسف جبار ۱۰- مسعود کاووسی

۸۲ کیلوگرم: ۱- اشکان سعادتی فر ۲- شاهین بداغی ۳- ساموئل گریگوریان (ارمنستان) و عباس مهدی زاده ۵- جمال اسماعیلی و علی محمودآبادی ۷- محمدحسین آزرم دخت ۸- احمد صلح دوست ۹- شکور فاتحی ۱۰- محمدامین حسینی

۸۷ کیلوگرم: ۱- محمدحسین محمودی ۲- بهروز هدایت ۳- ابوالفضل پایدار و آرشام بهرام زاده ۵- علی کبیری و محمدهادی صیدی ۷- نریمان مهمدی ۸- ابوالفضل سپهوند ۹- اشکان عبدولی ۱۰- حسین کلیوند

۹۷ کیلوگرم: ۱- شایان حبیب زارع ۲- هایک خلویان (ارمنستان) ۳- حسین بالی و امیررضا اکبری ۵- علی عابدی درزی و محمدصادق عبدالهی ۷- محمد نصرتی ۸- ابوالفضل حاجی وندی ۹- امیرمحمد نجفی ۱۰- حمیدرضا کشتکار

۱۳۰ کیلوگرم: ۱- محمدسروش رنجبر ۲- رازمیک کوردیان (ارمنستان) ۳- آلبرت واردانیان (ارمنستان) و مهرداد کلیوند ۵- امیرحسین کریمی و سید ابوالفضل میرزاده ۷- ابوافضل فتحی تزنگی ۸- امید محمودی ۹- مهدی حسین پور ۱۰- علیرضا حسنوند

کد خبر 6089327

دیگر خبرها

  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • بیمه البرز، حامی چهل و چهارمین دوره جام جهان پهلوان تختی
  • درخشش کشتی گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی جام تختی
  • نفرات و تیم‌های برتر کشتی فرنگی جام تختی مشخص شدند + جزئیات
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • قهرمانی ایران در کشتی فرنگی بین المللی جام تختی
  • ایران قهرمان کشتی فرنگی جام تختی شد
  • ایران قهرمان رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی شد
  • تجلیل از آقای ورزش ایران در حاشیه کشتی فرنگی جام تختی