Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:21:53 GMT

غیبت استادان و نزول مجسمه سازی

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۶۵۶۱

غیبت استادان و نزول مجسمه سازی

عباس مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در تشریح شرایط هنرهای تجسمی کنونی کشور گفت: امروز کارهای خوبی توسط افراد مختلف صورت می گیرد؛ کارهایی که در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی ارائه می‌شوند اما از سوی دیگر مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آن اقتصادی است؛ البته در این دوسال کرونا هم بر این داستان دامن زد و این موارد موجب می شوند که هنرمند نتواند به خوبی به کارهایش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند مجسمه‌ساز ادامه داد: با توجه به گرانی متریال تولید اثر و این که مجسمه سازی واقعا کار گرانی است، در حوزه هنرهای تجسمی و به خصوص مجسمه سازی انتظار داریم حمایت بیشتری صورت گیرد؛ به خصوص در حوزه شهری که هنرمندان بسیاری منزوی هستند به دلیل این که هم در قرارداهایی که با آنها بسته می شود و هم در موضوع زمان و هم هزینه، کم لطفی صورت می گیرد.

در حوزه شهر، انتظارت به خوبی برآوده نمی شوند و شاهد آثاری هستیم که استانداردهای لازم را ندارند

مجیدی در پاسخ به این پرسش که دلیل ضعف تولید و اجرای ناکارآمد مجسمه‌های شهری چیست، گفت: البته که آموزش زیادی در این حوزه داشته ایم و مجسمه ساز خوب هم در این عرصه کم نداریم اما موضوع این است که هنرمندان کاربلد کمتر مشارکت دارند و اتفاقاتی از این دست از سوی افراد ناکارآمد صورت می گیرد؛ آدم هایی که شاید الفبای هنر و مجسمه سازی را هم نمی دانند و این موضوع لطمه زننده است

وی تصریح کرد: این که یک نهاد و سازمان برگزار کننده با چه هدفی جلو می رود و در برنامه ها و هدفهایش چه چیزی را در نظر می گیرد یک طرف، شکل قراردادهایی که با توجه به سوابق و تجارب و رزومه مجسمه‌سازان باسابقه توهین آمیز است از سوی دیگر موجب شده است تا  هنرمندان حرفه ای ما عموما منزوی و در کنار نشسته باشند و کار در این عرصه بسیار کم صورت گیرد.

در غیبت استادان مجسمه‌سازی طبیعتا کار در دست آدم هایی دیگری که شان و منزلت و جایگاه هنر و مجسمه سازی را ندارند، می‌افتد

این استاد مجسمه‌سازی تاکید کرد: بسیاری از این آثار نیاز به تحلیل دارند که صورت نمی گیرد؛ این که این مجسمه در کجا و چه زمانی و توسط چه کسی ساخته می شود و در این اتفاق تا چه حد مطالعه وجود دارد در حوزه شهر موضوعاتی هستند که مغفول مانده اند و به درستی تعریف نشده‌اند.

وی اظهار داشت: گاهی ایراد در این است که برخی از کارها به دلیل این که در یک بخشی کامل شده و دربخشی دیگر ناقص مانده است، دچار نقص هستند؛ یعنی کار در سمپوزیومی انجام شده است اما در مرحله ریخته گری یا پتینه ضعف دارد.

مجیدی اظهار داشت: در نهایت این گونه نیست که بگوییم همه کارهایی که امروز انجام می‌شوند، بد هستند؛ کارهای خوب هم داریم و اگر توجه شود که هم زمان کافی به هنرمند داده شود، هم فرصت مطالعه کردن در مورد شخصیت مورد نظر و فضایی که می خواهد کار شود در اختیار هنرمند باشد و البته هزینه در حد لازم و آن گونه که شایسته یک اثر هنری است، پرداخت شود، می‌توان انتظار تولید آثاری فاخر و مقبول را داشت.

مجیدی با اشاره به خبری که به تازگی در مورد دزدیده‌شدن کفش مجسمه پرویز تناولی منتشر شده بود، دلیل این موضوع را نیاز مالی، داستان شخصی و حتی قصه‌ای سیاسی عنوان کرد و گفت: این وقایع را قبلا هم داشته ایم و متریال برنز مرتریالی گرانی است که به همین دلیل می طلبد که از این آثار مراقبت شود اما وقتی بخش کوچکی از اثر برداشته می شود، جای تحلیل و تامل بیشتری دارد.

وی در نهایت و در مورد کیفیت برگزاری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تاکید کرد: در این دوره هم مانند سایر دوره ها تلاش بسیاری  برای برگزاری جشنواره به شکل مطلوب صورت گرفت که قابل تقدیر است اما به هرحال انتظاراتی هم وجود دارد که مشارکت هنرمندان باید افزایش یابد.

مجیدی گفت: این انتظار می رود که باتوجه به گستره گسترده هنرها در این جشنواره و این که تقریبا تمام هنرهای تجسمی در آن حضور دارند (هنرهای مفهومی و چیدمان و بینامتنی هم اضافه شده است) اگر در مورد سیاستگذاری ها دقیق تر و بهتر عمل شود و جذب مشارکت بیشتری را از هنرمندان مختلف داشته باشند، می توانیم به وضعیت بسیار بهتری برسیم که شاید بتوان این انتظار را داشت که به بینال تهران به شکلی که مدنظرمان بوده است، برسیم.

تنوع آثار در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نقطه قوت این رویداد بود و در آن شاهد تنوع آثار بین متنی بودیم اما این ضعف را هم داشت که شاید می توانستیم چهره هایی که در این عرصه مشارکت بهتری داشته باشند را هم ببنیم

برچسب‌ها پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران هنرهای تجسمی مجسمه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت

نماینده تبریز در مجلس گفت: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.    احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.   این نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا ادامه داد: در بررسی یک فعلی که صورت گرفته که الان شائبه مجرمانه بودن آن وجود دارد عنصر قانونی که دخل و تصرف در اموال عمومی است که موجود است، در مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.   وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.   علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.   وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۲ سوال جدی درباره پرونده کاظم صدیقی ون‌ها و زن‌ها ؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی/ تقصیر آقای رئیسی نیست! نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

دیگر خبرها

  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد